ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

14/01/2019 11:35

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Φίλε Θόδωρε Καλατζή. Σ΄ ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερες στο Τένις


Έφυγε από κοντά μας, χθες ξημερώματα, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας Θόδωρος Καλαντζής.

Γεννήθηκε στο Σάσσαρι Ιταλίας το 1960 από Κερκυραίους γονείς και σπούδασε Φαρμακοποιός στη Φαρμακευτική Σχολή της Ρώμης. Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας, διατηρώντας επί πολλά έτη Φαρμακείο στην πόλη της Κέρκυρας.

Διετέλεσε Μέλος και Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, επί έξι χρόνια Εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και Μέλος της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κέρκυρας, με μεγάλη δραστηριότητα στον επαγγελματικό του βίο και λειτουργώντας με την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε.

Υπήρξε ακόμη Μέλος του Δ.Σ. του «Αδελφάτου Πτωχοκομείου-Γηροκομείου Κέρκυρας»

Στην Οικογένεια του Τένις ανήκε από παιδί ως Αθλητής και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του ιδρυτικού Σωματείου-Μέλους  της Ε.Φ.Ο.Α, Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας από το 1998 έως και χθες. Η πλήρης αναγνώριση της προσφοράς του ήρθε και από τη Διεθνή Οικογένεια του Τένις  όταν το 2016 εκλέχθηκε  Μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Τένις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όντας η ψυχή αλλά και με τη σεμνότητα που τον διέκρινε, διοργάνωσε μαζί με τους αγαπημένους του Συνεργάτες στο Δ.Σ.  του Ο.Α.Κ. σειρά Πανελληνίων και Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κέρκυρα προβάλλοντας το Τένις, το Νησί αλλά και ενισχύοντας την τοπική οικονομία με κάθε τρόπο.

Οι φίλοι του στην Ελλάδα τον φώναζαν «Τζίτζι», οι φίλοι του στην Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις «Τέο» και όλοι μαζί το γελαστό παιδί με την χρυσή καρδιά και τον απέραντο πολιτισμό.

Φεύγοντας, αποχαιρετά όλους με το ίδιο μοναδικό «χαμογελαστό πρόσωπο» που δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Ροζαλία και στο λατρευτό του γιό Ευθύμη, ολόκληρη η Οικογένεια του Τένις θα είναι  δίπλα τους με «άσβεστη» Φιλία και πολλή Αγάπη!

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Εκ μέρους του Δ.Σ., των Ενώσεων της Ε.Φ.Ο.Α, των Σωματείων-Μελών, των Αθλητών/τριων και ολόκληρης της Οικογένειας του Τένις καταθέτω τη βαθιά θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Θόδωρου. Από χθες το Τένις είναι φτωχότερο και η Κέρκυρα φτωχότερη, γιατί έχασαν έναν ικανό, έντιμο και πιστό υποστηρικτή τους. Για μας ο Θόδωρος παραμείνει ζωντανός, με το καθαρό γέλιο του, δίνοντας μοναδικά παραδείγματα προσφοράς και φιλίας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Φίλε Θόδωρε. Σ’  ευχαριστούμε για την προσφορά σου!»

Η αποχαιρετιστήρια τελετή θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 16:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Κέρκυρας

 

Για την καταλυτική συμβολή του Θόδωρου Καλαντζή στην ανάληψη και διοργάνωση επί 20 έτη του Διεθνούς Πρωταθλήματος ,που μετρά στην Παγκόσμια κατάταξη U18  ITF  Corfu Cup, το Δ.Σ της ΕΦΟΑ από κοινού με το Δ.Σ του Ο.Α.Κ. θα προτείνουν στη  Διεθνή Ομοσπονδία τη μετονομασία του Πρωταθλήματος σε ITF Corfu Cup  ¨Θόδωρος Καλαντζής¨

 

Η Ε.Φ.Ο.Α. αντί στεφάνου θα καταθέσει στη μνήμη του Θόδωρου Καλαντζή το ποσό των 100€ στο «Αδελφάτο Πτωχοκομείο-Γηροκομείο» Κέρκυρας και θα εκπροσωπηθεί στην τελετή του αποχαιρετισμού του από τον Πρόεδρο Σπύρο Ζαννιά και το Μέλος του Δ.Σ Διονύση Κοντονή .

 

Το Γραφείο Τύπου