ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΦΟΑ

24/08/2017 15:24

 

Διακρίσεις Ελλήνων Αθλητών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Tennis Europe κάτω των 16 ετών σε Κιλκίς , Κουφάλια και Αριδαία.

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο από την Ε.Φ.Ο.Α. τα τρία πρωταθλήματα Tennis Europe κάτω των 16 ετών που διεξήχθησαν σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες σε Κιλκίς , Κουφάλια και Αριδαία.
Οι συμμετοχές στις τρεις διοργανώσεις ήταν 246 αθλητές από 17 χώρες. Από αυτές οι 170 ήταν Ελληνικές συμμετοχές με μεγάλες διακρίσεις , από τις οποίες βαθμολογήθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν.
Συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα στο Kilkis Cup ο Ράπτης Κων/νος (Σ.Α.Ραφήνας) και η Σαμαρά Βασιλική-Μαγδαληνή ( Πανθρακικός Ο.Α.Κομοτηνής) κατέκτησαν τις δεύτερες θέσεις στα μονά Αγοριών και Κοριτσιών αντίστοιχα. Στα διπλά Αγοριών οι Μανόπουλος Νικόλαος  ( Φθιωτικός Ο.Α.) και Τέρτιγκας Δημήτριος (Φθιωτικός Ο.Α.) κατέκτησαν την πρώτη θέση με δεύτερους τους Κωσταρίδη Ιάσονα ( Α.Ο.Α.Ηλιούπολης) και Πούτη Στέλιο ( Ο.Α.Εδεσσας). Στα διπλά κοριτσιών την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Μωυσιάδη Στεφανία( Α.Ο.Α.Σταυρούπολης Ίφιτος) και Σαμαρά Βασιλική-Μαγδαληνή ( Πανθρακικός Ο.Α.Κομοτηνής)
Την δεύτερη εβδομάδα στο Koufalia Cup τον τίτλο στα Αγόρια κατέκτησε  ο Ράπτης Κων/νος (Σ.Α.Ραφήνας) με δεύτερο τον Μανόπουλο Νικόλαο ( Φθιωτικός Ο.Α.). Στα Κορίτσια τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Παρασκευούδη Αναστασία ( Σ.Α.Σερρών). Στα διπλά την πρώτη θέση στα Αγόρια κατέκτησαν οι Μπαλάφας Παύλος (ΑΣΑ Λάρισας) και ο Χούμης Δημήτριος (ΑΟΑ Φιλοθέης) ενώ τις δεύτερες θέσεις στα διπλά Αγοριών κατέκτησαν οι Μανόπουλος Νίκολαος  ( Φθιωτικός Ο.Α.) και Τέρτιγκας Δημήτριος (Φθιωτικός Ο.Α.) και στα διπλά Κοριτσιών οι Αδαμοπούλου Μαγδαληνή (Ο.Α.Πετρούπολης) και Παύλου Δήμητρα( Ο.Α.Αθηνών).
Την τελευταία εβδομάδα στο Aridea Cup τους τίτλους κατέκτησαν στα Αγόρια ο Ταραμονλής Δημοσθένης ( ΑΣ Νηρέας Βέροιας)  και στα Κορίτσια Παρασκευούδη Αναστασία ( Σ.Α.Σερρών). Στα Αγόρια τη δεύτερη θέση κατέκτησε  ο αθλητής Μανόπουλος Νίκολαος  ( Φθιωτικός Ο.Α.).
Και στα διπλά οι τίτλοι είχαν Ελληνικό χρώμα με πρώτους στα Αγόρια τους Μανόπουλο Νίκολαο ( Φθιωτικός Ο.Α.) και Τέρτιγκα Δημήτριο (Φθιωτικός Ο.Α.) και στα Κορίτσια οι Αδαμοπούλου Μαγδαληνή (Ο.Α.Πετρούπολης) και Παύλου Δήμητρα( Ο.Α.Αθηνών). Τις δεύτερες θέσεις στα διπλά Αγοριών κατέκτησαν οι Ράπτης Κών/νος (Σ.Α.Ραφήνας) και Ζαχιώτης Φίλιππος (ΓΟ Περιστερίου Παλάσκας) και στα Κορίτσια οι Πούλκα Μαρία – Ελένη( Α.Ο.Α.Σταυρούπολης Ίφιτος) και Θεοχάρη Μαρία ( ΑΝΟ.Γλυφάδας).
Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, των Ενώσεων και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες, τους Διοργανωτές Σωματεία Μέλη μας, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν στις Διεθνείς Διοργανώσεις και να τους εκφράσω θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχή υλοποίηση των Διοργανώσεων, που προβάλλουν το Ελληνικό Τένις και δημιουργούν πρεσβευτές της Ελληνικής φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΦΟΑ.Για να κατεβάσετε την ανωτέρω Ανακοίνωση της ΕΦΟΑ, κάντε κλικ εδώ.