ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κ.κ. ΠΡΟΕΔΡΟ, Δ.Σ. ΕΦΟΑ

24/03/2014 12:33

ΕΝΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ Η΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ
κ.κ. ΠΡΟΕΔΡΟ, Δ.Σ. ΕΦΟΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

*    ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ;
*    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ;
*    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;

Αφορμή για τα παραπάνω πήραμε από όσα συνέβησαν (χωρίς χαρακτηρισμό) στο Ε-3 πρωτάθλημα της ένωσής μας που έγινε στη Ραφήνα (14-16/3/2014) και στην κατηγορία Α-Κ 14. Η επιδιαιτητής πριν τη μετάβασή της στην έδρα των αγώνων την Παρασκευή 14/3, εκτύπωσε την ανηρτημένη στο site της ΕΦΟΑ βαθμολογία, προκειμένου να καταρτίσει τα ταμπλό των αγώνων. Με την βαθμολογία που είχε, προέβη στην κατάρτιση του ταμπλό και ξεκίνησαν οι αγώνες για την κατηγορία των αγοριών.
Στο μεταξύ κάποιοι υπεύθυνοι της ΕΦΟΑ και μετά τις 15.00 της Παρασκευής ανήρτησαν νέα βαθμολογία, με τη σύσταση μάλιστα τα Ε-3 που επρόκειτο να διεξαχθούν εκείνο το σαββατοκύριακο, να γίνουν με την νέα βαθμολογία. Το Σάββατο 15/3 κατά την κατάρτιση του ταμπλό για τα κορίτσια 14, χρησιμοποιήθηκε η βαθμολογία που ήδη είχε από την Παρασκευή 14/3. Κάποιοι όμως προπονητές είχαν ενημερωθεί για την νέα ανάρτηση και ζήτησαν φυσικά να γίνει το ταμπλό με τη νέα, βασιζόμενοι στην ΠΛΗΡΗ ΑΣΑΦΕΙΑ του αγωνιστικού σχεδιασμού του 2013, ο οποίος αναφέρει (σελ. 8).

*    Η βαθμολογία θα εκδίδεται κάθε εβδομάδα...
*    Όλα τα πρωταθλήματα θα πραγματοποιούνται με βάση τη πανελλήνια βαθμολογία της εβδομάδος που γίνονται οι κληρώσεις.
Λόγω λοιπόν της ασάφειας και να αποφύγουμε τυχόν ενστάσεις, η επιδιαιτητής αναγκάσθηκε να ξανακάνει την κατάρτιση του ταμπλό με τη νέα βαθμολογία που είχαν οι αθλήτριες μετά το Ε-2 τουρνουά της Κρήτης.
Μετά λοιπόν την κατάσταση αυτή, θα θέλαμε την απάντηση της ΕΦΟΑ στα παρακάτω ερωτήματα.
1)    Ποια βαθμολογία θα λαμβάνει υπόψη του ο εκάστοτε επιδιαιτητής; Αυτή που ισχύει πριν την έναρξη των αγώνων (π.χ. Παρασκευή πρωί) ή όποια θα αναρτηθεί μετά την έναρξη;
2)    Είναι στις υποχρεώσεις του επιδιαιτητή να ενημερώνεται συνεχώς για τυχόν αλλαγές στις βαθμολογίες ή οφείλει η ΕΦΟΑ να ενημερώνει τους επιδιαιτητές, δεδομένου ότι έχει πλήρη εικόνα των διεξαγομένων οπουδήποτε στην Ελλάδα αγώνων.
3)    Είναι ισότητα για τους αθλητές που είχαν ήδη ολοκληρώσει, σε άλλες ενώσεις στην κατηγορία αυτή τους αγώνες τους στο 1ο Ε-3, με αυτούς που ελήφθη υπόψη η (νεότερη) βαθμολογία που έλαβαν εκ της συμμετοχής του στο Ε-2 μία εβδομάδα πριν τις (14-16/3/2014); Δεν παραβιάζεται κατάφωρα η στοιχειώδης αρχή της ισότητας;
4)    Γιατί η ΕΦΟΑ κατήργησε τη σαφή διάταξη του κανονισμού του 2013 κατά την οποίαν «Η βαθμολογία θα εκδίδεται την Τρίτη κάθε εβδομάδας; Εν γνώσει της; Εν αγνοία της;»
5)    Τέλος και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, τι θα ισχύσει εν όψει του Β Ε-3 τουρνουά όποτε αυτό διεξαχθεί; (μέχρι την ανάρτηση του παρόντος) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
Ευελπιστώντας σε άμεση και το κυριώτερο σε ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κατεβάστε την ανωτέρω ανοιχτή επιστολή κάνοντας κλικ εδώ.